Aboubacar Keita is geboren op 15 april in Conakry, de hoofdstad van Guinee.

De achternaam van zijn vader is Keita en dat maakt Aboubacar een nieuw lid van de koningsfamilie in de "Manding". (koning van koningen van de o.a. landen Guinee, Mali, Ghana, Senegal, Burkino Faso, Sierra Leone, Ivoorkust, Liberia en Guinee-Bissau)

Keita is 11 jaar oud wanneer hij in de straten van Conakry begint met het begeleiden van Ceremonieën met de daarbij behorende djembé-ritmes. Hij laat zijn kunsten horen bij o.a. trouwerijen, geboorte, besnijdenisfeesten en naamfeesten voor kinderen.

Wanneer zijn vader er achter komt dat Keita in zijn vrije uren op straat djembé speelt laat hij weten daar problemen mee te hebben. Omdat ze behoren tot de 'koningsfamilie Keita' moeten zij, volgens het kastensysteem van de 'Manding', juist worden vermaakt door de Griot-familie en niet degene zijn die anderen vermaakt. Maar Keita houdt zijn poot stijf en blijft zijn muzikale kant verbeteren en verfijnen.

Zijn muzikantenopleiding begint in het Nationale Theater voor kinderen in Guinee.

Keita leert hier spelen op de doundoun, krin, sangban, kenkeni, gongoma en uiteraard op de djembé. In dezelfde periode krijgt hij ook lessen van een meesterdrummer in een van de dorpen bij Conakry. Op wat latere leeftijd sluit Keita zich aan bij het 'Ballet Gbassikolo'. Elke gemeente in Conakry heeft een eigen ballet met bijbehorende percussiegroep, 'Ballet Gbassikolo' is daar een van.

Hierna maakt Keita de overstap naar de theatergroep 'Kaloum Soque' om vervolgens, als professionele djembé-speler, zich aan te sluiten bij theatergroep 'Kaloum lole' in Conakry.

Wanneer Keita naar Nederland komt merkt hij al snel dat de naam Aboubacar moeilijk is uit te spreken en te onthouden voor Nederlanders. Hij kiest Keita als zijn artiesten/roepnaam.

Wil je weten waar Keita zich nu mee bezighoudt kijk dan rond op deze site.